luni, 27 aprilie 2015

SHOPPING HOME CENTER GALATI


Proiect premiat la ANUALA DE ARHITECTURA DUNAREA DE JOS 2014 cu premiul special al sponsorului CERESIT HENKEL ROMANIA.


Amplasat adiacent unei artere puţin circulate, dar care face legătura între zona aglomerată de la „Ultimul leu” şi zona comercială a Şoselei de centură, volumul propus devine un accent al acestui parcurs vizual, neavând interdicţii de aliniere, volumetrie, caracteristici impuse de zona veche construită fără un specific reprezentativ. Această cornişă existentă la nordul cartierului „dormitor”, cuprinsă între străzile Brăilei şi str.Frunzei, nu este exploatată suficient, având singura construcţie existentă între Inelul de Rocadă şi str. Frunzei pe partea de sud a arterei principale.
Accesul principal se face din str. Prelungirea Brăilei, la nivelul etajului 1, iar aprovizionarea la cota parterului din str. Caşin.
Este o clădire cu funcţiune spaţiu comercial, cu structură din cadre de beton armat, cu regim de înălţime, parter, 2 etaje şi o terasă circulabilă amplasată la etajul 2.
 Această construcţie se pretează şi la clădirile de birouri.

S-a dorit independenţa energetică a clădirii, şi s-au montat panouri voltaice pe un plan înclinat care urmăreşte volumetric casa scării.
La etajul 2 s-a dorit o oază de verdeaţă şi s-a realizat un acoperiş verde.

Poate că investitorul îşi va găsi resursele financiare şi va continua execuţia ca să nu rămână doar un proiect de sertar.





arhitect Paul Stan